Drop stitch i airtracks – hvad er det?

Drop stitch konstruktion er, hvad der sørger for, at en oppustelig springbane – eller airtrack – opretholder sin form, når den pumpes op. Uden drop stitch vil banen bøje og krænge sig ud på midten som en overopustet luftmadras. Den vil kort og godt slet ikke kunne holde formen.

Drop stitch teknologi er blevet brugt i luftfartsindustrien til, at lave oppustelige fly-vinger. Faktisk skabte Goodyear et oppusteligt fly til militæret i 1950’erne. Selvom det amerikanske militær opgav det oppustelige flyprojekt (ingen ønskede at flyve et fly, der kunne bringes ned med en bue og pil), kunne airtrack-producenterne udnytte den dropstitch-teknologi, der blev brugt til at sprede spændinger over hele overfladen af fly-vingen. Også SUP-industrien nyder rigtig godt af teknologien.

Ved hjælp af titusindvis af hårde polyestertråde giver drop stitch teknikken mulighed for, at bygge oppustelige overflader med flade overflader, der kan pumpes op til at være en meget hård overflade. Du får super performance sammen med den nemme transport og opbevaring af en oppustelig airtrack.

Processen starter ved, at samle to stykker polyestervævet stof med tusindvis af fine polyester drop stitch længder. Op til 400 nålehoved kan anvendes i opsætningen. Hver nål syr en kontinuerlig, jævnt fordelt tråd frem og tilbage mellem de to stykker vævet stof og låses sammen i en utrolig stærk enhed. Disse drop-stitch symaskiner har en voldsom kompleksitet. Når der foretages en ændring i afstanden mellem de to stykker vævet stof, kan det tage over 20 dage at fjerne og udskifte de nødvendige nåle.

Flere airtracks bruger de stærkeste drop stitch materialer i branchen. Sidevæggene bruger to PVC-lag. I modsætning til typisk PVC-presenning har det specialiserede sidevægsmateriale interne fibre overtrukket i flydende PVC, inden de integreres med det ydre PVC-lag, hvilket gør lagene mere holdbare og elastiske end.

Denne utroligt stærke konstruktion giver airtrack og springbaner mulighed for, at tilbyde fine producentgarantier i stedet for standarden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *